Wij steunen New Day Impact

Bij OptiekXL steunen wij verscheidene goede doelen, waaronder New Day Impact. Deze stichting zet zich in voor verschillende projecten in Albanië en Kosovo. Een van deze projecten is het Eyecare project. Helaas kunnen veel inwoners van deze landen vanwege financiële omstandigheden geen bezoek brengen aan een oogarts of opticien. Hierdoor is scherp zicht voor veel van hen niet mogelijk en kunnen er ook medische problemen ontstaan.
Zo kwam New Day Impact in contact met een 5-jarig jongetje dat in zijn peutertijd een metaal splinter in het oog heeft gekregen.

Omdat zijn familie geen middelen heeft voor een medische behandeling, is er geen arts of opticien geweest die het oog heeft behandeld. Het is verder gaan ontsteken en op dit moment kan dat oog als verloren worden beschouwd. Een schrijnende situatie die we ons in Nederland niet makkelijk kunnen voorstellen. Toegang tot medische voorzieningen is voor de armsten in Albanië een uitdaging.

Het Eyecare Project is een nieuw initiatief van New Day Impact, waarbij optometristen en opticiens van Klein Optiek in Apeldoorn naar Albanië afreizen om deze mensen scherp zicht te bieden en daarmee een betere toekomst.
Door het verschaffen van instrumenten en andere benodigdheden draagt OptiekXL bij om dit project mogelijk te maken.

Meer willen weten of een donatie doen? Bekijk dan hier de website: https://www.newdayimpact.nl/nl/home/