Nieuws

 1. Let's meet: Vera

  Let's meet: Vera

  Mijn naam is Vera Abresch, ik ben 32 jaar en ik woon samen met mijn man Gertjan en dochter Julie van 1 jaar in Heerenveen. In mijn vrije tijd mag ik graag sporten (hardlopen en tennissen), spreek ik graag af met vrienden en ben ik graag bezig in ons pas verbouwde huis. Sinds 2 maandjes ben ik werkzaam als office manager bij OptiekXL. Na eerder gewerkt te hebben in de hotellerie en uitzendbranche een leuke nieuwe stap. Niet alleen qua functie, maar ook zeker de branche! Ik moet daarmee eerlijk bekennen dat ik als “niet brildragende” nu dan ook geen optiek zaak meer voorbij kan lopen zonder even naar binnen te kijken

 2. Financial lease iets voor u?

  Financial lease iets voor u?

  Drie voordelen op een rij!

  Een goed ingerichte refractie-, screeningsruimte en werkplaats is voor een moderne opticien onmisbaar voor de bedrijfsvoering. De aanschaf van de instrumenten zijn daarentegen een flinke aanslag op het werkkapitaal en de liquiditeit. Met financial lease (of zakelijke lease) profiteert u van vele voordelen. De drie belangrijkste leest u in dit blogartikel.

  Overweegt u te investeren in nieuwe instrumenten? Dan is financial lease een hele interessante optie voor u.
  Hierdoor hoeft u geen grote investering te doen. Wij financieren de instrumenten voor u en u betaalt het aankoopbedrag in termijnen terug. 

  De 3 belangrijkste voordelen van financial lease

  Met financial lease profiteert u als ondernemer van vele voordelen. We hebben de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

  1. Investeren zonder het verlies van

 3. Wij gaan verhuizen: de stand van zaken.

  Wij gaan verhuizen: de stand van zaken.

  Op 1 maart hopen wij te verhuizen naar ons nieuwe onderkomen in Heerenveen. Wij kunnen bijna niet wachten om alles op zijn nieuwe plek te zien.
  En eindelijk is het ook zover dat alles duidelijk vorm begint te krijgen. De vloeren zijn gereed en het schilderwerk is bijna klaar. De eerste meubels staan op zijn plaats en de eerste stellingen staan.
  Nu we sinds vandaag ook internet hebben, lijkt het project zijn afronding te naderen. Leuk!

  Wij hebben er zin in en hopen u vanaf 1 maart in Heerenveen te mogen begroeten. 

 4. Wij steunen New Day Impact

  Wij steunen New Day Impact

  Bij OptiekXL steunen wij verscheidene goede doelen, waaronder New Day Impact. Deze stichting zet zich in voor verschillende projecten in Albanië en Kosovo. Een van deze projecten is het Eyecare project. Helaas kunnen veel inwoners van deze landen vanwege financiële omstandigheden geen bezoek brengen aan een oogarts of opticien. Hierdoor is scherp zicht voor veel van hen niet mogelijk en kunnen er ook medische problemen ontstaan.

 5. Nu ook Huvitz dealer in België

  Nu ook Huvitz dealer in België

  Sinds enkele jaren zijn wij de dealer van Huvitz instrumenten in Nederland. Huvitz produceert onder anderen tonometers, autorefractors, lensmeters, projectors en OCT’s tegen een schappelijke prijs. Sinds kort zijn wij ook dealer van Huvitz in België.

 6. Wij gaan verhuizen!

  Wij gaan verhuizen!

  OptiekXL is uit haar jasje gegroeid. Na bijna 8 jaar met veel plezier aan de Prins Hendrikkade in Franeker te hebben gewerkt, gaat OptiekXL binnenkort verhuizen! Daarmee nemen we afscheid van ons mooie, karakteristieke pand aan het Van Harinxmakanaal en vertrekken naar een grotere locatie in Heerenveen.